Kamaraga praad

Krõbeda kamaraga praad koos kähara peakapsa ja kneedlitega

Koostisosad:

  • 500 ml Lihapuljong
  • 2 tk Loorberileht
  • 1 spl Mesi
  • 1 kg Seaprae tükk (koot)
  • 3 tk Sibul
  • 2 tk Porgand
  • 500 g Kähar peakapsas
  • 4 tk kneedlit (valmistoode)
  • 4 vart peterselli
  • soola, pipart

 

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 160 kraadini (ülemine/alumine kuumus).

Vala suurde küpsetusvormi lihapuljong, lisa loorberileht ja 1 supilusikatäis mett ja aja keema.

Seejärel aseta seapraetükk kamaraga allpool küpsetusvormi ja lase puljongis 25 minutit keskmisel kuumusel keeda.

Võta praetükk küpsetusvormist välja ja tee kamarale risti sisselõiked.

Seejärel hõõru sealiha kõikidest külgedest soola ja pipraga ja aseta see tagasi leeme sisse, lükka kuuma ahju ja lase küpseda 1 tund ja 30 minutit. Vajaduse korral lisa vett.

Koori sibul ja lõika see rõngasteks. Koori ja viiluta ka porgandid. Puhasta, pese ja viiluta kähar peakapsas.

Prae köögivilju pannil ja lisa need vahetult enne serveerimist prae juurde. Sega 1 supilusikatäis mett 20 ml veega ja pintselda sellega kamarat. Küpseta ahjus 180 kraadi juures veel 30 minutit.

Vahepeal valmista kneedlid vastavalt pakendil toodud juhistele. Säti kneedlid koorikuga praeliha ja kähara peakapsa kõrvale ja puista peale hakitud peterselli.

Valmistamisaeg: umbes 2:45 tundi
Keerukus: Keskmine

Toiteväärtus portsjoni kohta: 936 kcal / 3909 kJ, 57,8 g valku, 34,2 g rasva, 44,4 g süsivesikuid