Pardipraad

Pardipraad kartulirosettide, punase kapsa ja viinamarjatšatniga

Koostisosad:

  • 1 terve part
  • 5 sibulat
  • 100 ml punase viinamarja mahla
  • 1 ökoapelsin
  • 40 ml valge veini äädikat
  • 4 spl Deluxe mett
  • 1 spl kuivatatud rosmariini
  • soola pipart
  • 800 g punaseid viinamarju
  • 600 g Deluxe kartulirosette (sügavkülmutatud)
  • 2 karpi punast kapsast

 

Valmistamine:

Pese part, patsuta kuivaks, hõõru 2 spl mee, soola ja pipraga.

Aseta part küpsetusvormi ja küpseta kaane all eelsoojendatud ahjus 170 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit.

Koori sibulad, lõika viiludeks ja lisa koos viinamarjamahlaga praele.

Küpseta veel 1 tund ilma kaaneta. Pese apelsin kuuma veega, riivi sellelt koor ja lõika pooleks ning pressi mahl välja.

Sega apelsinimahl, apelsinikoor, äädikas, mesi, rosmariin, pipar ja sool. Nopi viinamarjad eraldi, pese need ja pane koos marinaadiga küpsetusvormi.

Eralda kartulirosetid küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadil ja lisa need küpsetusvormi prae juurde.

Küpseta kõike koos ahjus umbes 20 minutit.

Võta leem kulbiga vormist välja, aja punane kapsas kastrulis koos leemega keema ja maitsesta seda vastavalt vajadusele.

Serveeri praeparti hautatud viinamarjatšatnil koos punase kapsa ja kartulirosettidega.

Nõuanne: selle retsepti järgi saad valmistada ka klassikalist hanepraadi või kergema variandina kalkunipraadi. Lihtsalt vali sobiv küpsetusaeg ja muuda vajadusel maitseainete kogust.

Valmistamise aeg:  3:30 tundi

Keerukus: Keeruline

Toiteväärtus portsjoni kohta: 1525 kcal / 6373 kJ, 81,9 g valku, 83,6 g rasva, 105 g süsivesikuid