Pirni-Martsipanikook

Koostisosad:

  • 120 g Belbacke'i martsipanimassi
  • 60 g pehmet võid
  • 50 ml piima
  • 60 g suhkrut
  • 1 tl vürtspipart
  • 1 tl sidrunimahla
  • 4 muna
  • 280 g speltanisu
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 2 pirni
  • 80 g Belbake'i jahvatatud Kreeka pähkleid
  • tuhksuhkur puistamiseks

 

Valmistamine:

Kuumuta ahi 175 °C-ni

Riivi martsipanimass jämeda riiviga ning vahusta köögikombainis koos või, piima, suhkru ja vürtspipraga kreemjaks massiks. Sega juurde sidrunimahl. Lisa segades munad. Jahu ja küpsetuspulber sõelu esmalt läbi ning lisa seejärel segades kaussi. Koori pirnid, eemalda südamikud ja lõika kaheksaks osaks. 

Määri küpsetusvorm ja puista sinna pooled kreeka pähklid. Vala peale tainas, lao peale pirniviilud ja puista peale teine pool Kreeka pähkleid. Küpseta umbes 35- 40 minutit. Soovi korral võid puistata üle tuhksuhkruga.