Köögiviljapätsikesed

Praetud köögiviljapätsikesed ploomtomatite ja rukolasalatiga

Koostisosad:

  • 400 g jahuseid kartuleid
  • 100 g porgandit
  • soola, pipart
  • 2 spl õli praadimiseks
  • 300 g rukolat
  • 200 g ploomtomateid
  • 150 g Vemondo Vegane Viefalt Classicut (veganjuust)
  • 1 tk sidrunit
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 40 ml Kreeka pähkli õli

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi 170 kraadini.

Koori kartulid ja porgandid ning riivi need. Maitsesta riivitud köögiviljad soola ja pipraga.

Lase umbes 10 minutit seista, kuumutades samal ajal pannil praadimisõli.  Vormi kätega segust pätsikesed ja küpseta neid pannil keskmisel kuumusel.

Võta praetud pätsikesed pannilt ja lase natuke jahtuda. Vahepeal pese rukola, tsentrifuugi see kuivaks ja jaota taldrikutele.

Prae tomateid õlis üks minut, lisa soola ja tõsta need pannilt.

Lõika veganjuust tükkideks ja jaota see rukolale.

Poolita sidrun ja pressi sellest mahl. Sega sidrunimahl vahtrasiirupi ja Kreeka pähkli õliga kastmeks ning maitsesta soola ja pipraga.

Nirista kaste salatile ja aseta praetud kartul-porgand koos salati ja hautatud tomatitega taldrikutele.

Valmistamise aeg: 35 minutit

Keerukus: Kerge

Toiteväärtus portsjoni kohta: 378 kcal / 1574 kJ, 5,4 g valku, 22,8 g rasva, 35,3 g süsivesikuid