
Suitsuforell forellimarjaga

Koostisosad:
- 300 g (1 pakk) ASC Taani graaviforelli
- 40 g (purk 50 g) ASC forellimarja
- 120 g jahu
- 80 g seesamiseemneid
- 2 g (1/2 tl) küpsetuspulbrit
- 240 ml vett
- 30 g (2 spl) oliiviõli
- 100 g koorest mädarõigast
- 2 näpuotsatäis
- soola (või maitse järgi)
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Sega kausis umbes 70 g seesamiseemneid, jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa jahusegule vesi ja oliiviõli ning sõtku tainas siledaks ja rulli lahti. Taina paksus sõltub sellest, kui krõbedaid või kohevaid kreekereid sa soovid.
Lõika tainast vormi abil sõõrid (võid valida ka mõne muu kuju). Puista ülejäänud seesamiseemned tainale ja vajuta kergelt kinni.
Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 12–15 minutit.
Lase seesamikreekeritel täielikult jahtuda, seejärel jaota lusikaga nende peale mädarõigast.
Lõika või murenda forellifileed väikesteks tükkideks, nii et need mahuksid kreekeritele, määri fileedele veidi forellimarja ja serveeri. Inimese kohta tuleb arvestada 3–5 kreekeriga, sõltuvalt vormi suurusest.
Salat jamón serrano singiga

Koostisosad:
- 2 pakki (umbes 160 g) jamón serrano sinki Gran
- Reserva
- 80 g Parmigiano Reggiano juustu
- 300 g segasalatit (meelepärast)
- 150 g mozzarella-palle
- 75 g saia
- 50 g seedermänniseemneid
- 4 spl ekstra väärisoliiviõli
- 2 spl mett
- 1 spl sinepit
- 2 spl palsamiäädikat
- soola ja jahvatatud pipart
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Sega kausis umbes 70 g seesamiseemneid, jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa jahusegule vesi ja oliiviõli ning sõtku tainas siledaks ja rulli lahti. Taina paksus sõltub sellest, kui krõbedaid või kohevaid kreekereid sa soovid.
Lõika tainast vormi abil sõõrid (võid valida ka mõne muu kuju). Puista ülejäänud seesamiseemned tainale ja vajuta kergelt kinni.
Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 12–15 minutit.
Lase seesamikreekeritel täielikult jahtuda, seejärel jaota lusikaga nende peale mädarõigast.
Lõika või murenda forellifileed väikesteks tükkideks, nii et need mahuksid kreekeritele, määri fileedele veidi forellimarja ja serveeri. Inimese kohta tuleb arvestada 3–5 kreekeriga, sõltuvalt vormi suurusest.
Meesink küpsebataadi ning pekiubade ja jõhvikakastmega

Koostisosad:
- 1000 g sink (soolatud)
- 250 g (1 purk, 250 g) jõhvikakastet
- 60 g (4 spl) mett
- 30 g (2 spl) sinepit
- 30 ml (2 spl) sojakastet
- 15 g (1 spl) õli praadimiseks
- 300 g (2-3 tk) bataati
- 200 g rohelisi ube
- 80 g (4 viilu) Duroci peekoniviile (hommikusöögipeekon)
- 30 g (2 spl) külmpressitud oliiviõli
- soola
- pipart
- peterselli
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Pese ja kuivata sink põhjalikult. Seejärel tee kamarasse väga terava noaga ruudukujulised sisselõiked. Kuumuta pannil rasv ja prae sinki lühikest aega kamaral, et moodustuks koorik. Marinaadiks sega kausis mesi, sinep, sojakaste, sool ja pipar. Hõõru singile ohtralt marinaadi, nii et see oleks täielikult kaetud. Aseta marineeritud sink ahjuvormi ja kata see alumiiniumfooliumiga. Küpseta sinki eelsoojendatud ahjus umbes tund aega. 1 tunni möödumisel eemalda foolium ja küpseta sinki veel 30–45 minutit, kuni see on kenasti pruunistunud ja saavutanud vähemalt 70-kraadise sisetemperatuuri. Koori bataadid ja lõika ühtlasteks tükkideks. Aseta need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Piserda bataate oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga.
Kui alumiiniumfoolium on praelt eemaldatud, aseta bataadid ahju koos küpsema. Vahepeal valmista oad. Keeda puhastatud ube keevas soolases vees umbes 5 minutit, et need oleksid veel al dente. Kalla ubade keeduvesi ära, loputa neid külmas vees ja valmista seejärel neist neli kimpu. Keera kimbud koos peekoniga rulliks. 5 minutit enne singi ja kartulite küpsetamise lõppu kuumuta pannil veidi õli ja prae peekonioad pannil kuldpruuniks.
Võta sink ahjust välja ja lõika see viiludeks. Serveeri koos bataatide, ubade ja jõhvikakastmega.
Pärlbroilerirind peekonikrõpsude ja bataadigratääniga

Koostisosad:
- 560 g (2 pakki, á 280 g) pärlkanafileed
- 300 g (1 pakk 300 g) bataadigratääni
- 1 purk (250 g) jõhvikakastet
- 4 viilu (umbes 80 g) Duroci peekoniviile (hommikusöögipeekon)
- 300 g rohelisi ube
- 2 tk (umbes 80 g) punast sibulat
- 1 spl võid
- 1 spl mett või agaavisiirupit
- 1 spl valge veini äädikat
- soola
- pipar
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 200 °C-ni (pöördõhuga).
Aseta peekon küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 10–15 minutit, kuni see on krõbe. Võta peekon ahjust välja ja jäta jahtuma. Seejärel purusta see väikesteks tükkideks.
Valmista rohelised oad ette, eemaldades otsad ja lõigates need suupärasteks tükkideks. Koori ja viiluta punane sibul.
Kuumuta 1 spl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa sibulaviilud ja prae umbes 2–3 minutit, kuni need on pehmed ja kergelt pruunistunud, pane pannile ka mesi ja prae lühikest aega, seejärel lisa äädikas.
(Selle tulemuseks on erkpunane värvus.)
Lisa pannile rohelised oad ja prae neid umbes 5–7 minutit, kuni need on al dente. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta eraldi pannil 1 spl oliiviõli keskmisel kuumusel. Aseta pärlkanarinnaliha nahaga allapoole pannile ja prae umbes 5–6 minutit, kuni nahk on krõbe ja tuleb kergesti pannilt lahti. Pööra pärlkanarinnaliha ümber ja prae teiselt poolt veel 5–6 minutit, kuni see on küps. Täpne küpsetusaeg oleneb liha paksusest. (Vihje: võid pärlkanarannaliha panniga ka ahju panna ja neid ühtlasemalt küpsetada)
Valmista gratineeritud bataadid vastavalt pakendi juhistele.
Võta pärlkanarinnaliha pannilt ja jäta paariks minutiks puhkama. Seejärel lõika see viiludeks.
Säti marineeritud punane sibul koos praetud roheliste ubade ja bataadigratääniga taldrikutele. Aseta peale viilutatud pärlkanarinnaliha, lisa jõhvikakastet ja puista peale peekonikrõpse.
Kihiline makroonimaius

Koostisosad:
- 8 tk värskeid makroone (jahutatud)
- 500 g mascarpone’t
- 250 ml koort
- 2 spl tuhksuhkrut
- 1 tk vanillikauna sisu
- 1 tk laimikoort
Puuviljakastme:
- 1 kauss (umbes 125 g) vaarikaid
- 60 ml laimimahla
- 2 tk apelsine
- 4 spl mett
Valmistamine:
Vahusta kausis mascarpone, koor, tuhksuhkur ja vanillikauna sisu kõvaks vahuks. Lisa maitsestamiseks veidi laimikoort. Vala segu pritskotti ja pane külma. Vahepeal murra või murenda makroonid suurteks tükkideks.
2 varianti puuviljakastme valmistamiseks:
Vaarikakastme valmistamiseks purusta vaarikad kahvliga, sega juurde laimimahl ja 2 spl mett.
Apelsinikastme jaoks koori apelsin ja seejärel eralda apelsini viljaliha, lõika see väiksemateks tükkideks ja sega juurde 2 spl mett.
Nüüd täida klaasid või kausid vaheldumisi kreemikihi, makroonitükkide kihi ja kas vaarikakastme või apelsinikastmega, kuni koostisosad on ära kasutatud.
Kõige parem on lõpetada mascarpone kihiga ja seejärel kaunistada vastavalt soovile.