Kreekapärane seesami-feta salat


  • 1 pakk laagerunud Feta juustu
  • 1 sidrun
  • soola, pipart
  • 2 muna (M)
  • 100 g jahu
  • 100 g seesamiseemneid
  • 5 spl oliiviõli
  • 1 punane sibul (väike)
  • 2 tomatit (suur)
  • 3 vart punet
  • 3 spl heledat äädikat
  • 4 vart lamedate lehtedega petersell
  • 2 spl õli praadimiseks

Nõruta juust ja lõika see kuubikuteks. Riivi juustu maitsestamiseks juurde sidruni koort. Lisa juurde pipart.


Vahusta munad ja seejärel vala jahu ning seesamiseemned eraldi 2 erinevasse kaussi. Kasta fetaviilud esmalt jahusse, seejärel munasse ja seejärel seesamiseemnetesse.


Kuumuta pannil õli ja prae feta kuldpruuniks, seejärel eemalda pannilt ja nõruta. Haki sibul kuubikuteks ja pruunista korraks õlis, seejärel eemalda sibul pannilt ja tõsta kaunistuseks kõrvale. Pese tomatid ja lõika need umbes 2 cm tükkideks. Seejärel pese pune, eralda varrelt lehed ja tükelda. Maitsesta tomatid pune, äädika, oliiviõli, soola ja pipraga. Nopi lamedate lehtedega petersell ja kasuta kaunistamiseks. Sega kõik koostisosad kausis kokku ja head isu!


Toiteväärtused:

Ühe portsjoni toiteväärtus: u 510 kcal/ 2497 kJ, 19,5 g valku, 42,5 g rasvu, 32,5 g süsivesikuid