Prantsuse juustu ja sibulasupp


  • 2 tk sibulat (umbes 150 g)
  • 1 tk küüslauguküüs
  • 125 g porgandit
  • 1 spl võid
  • 75 ml Prantsuse valge vein (kuiv)
  • soola
  • pipart
  • 1/4 tl Prantsuse stiilis vürtsid
  • u 300 ml köögiviljapuljongit
  • 125 g juust Coulommiers de Caractère
  • ürdilehed kaunistuseks (nt petersell, basiilik, estragon)

Koori sibul, küüslauk ja porgand. Lõika sibul rõngasteks, tükelda küüslauk ja viiluta porgand ribadeks. Sulata potis või. Lisa juurde juurviljad ning kuumuta need võis 3 minutit. Lisa juurde vein. Maitsesta soola, pipra ja Duc de Coeure Prantsuse stiilis vürtsidega. Seejärel vala peale 300 ml puljongit. Võta potist välja 2 supilusikatäit juurvilju ning aseta need kõrvale. Kata pott kaanega ja kuumuta ülejäänud köögivilju umbes 7 minutit.


Vahepeal lõika Duc de Coeur juust Coulommiers de Caractère jämedateks kuubikuteks. Lisa kuubikud supile ja lase neil sulada. Seejärel püreesta supp, vajadusel lisa veidi puljongit ja maitsesta. Tõsta supp kaussidesse. Lisa peale kõrvale tõstetud juurviljad ja kaunista vastavalt soovile ürdilehtedega.


Soovikorral serveeri koos baguette koorikutega.


Toiteväärtused portsjoni kohta: 301 kaloreid (kcal), 1261 kaloreid (kJ), 15 g valke, 19 g rasvu, 8 g süsivesikuid